Een overlijden in Ede; wat moet er geregeld worden?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een overlijden in Ede is een situatie waarin veel moet gebeuren. Allereerst moeten de nabestaanden het overlijden melden, waarna er gedacht moet worden aan de uitvaart. Daar komt nog veel meer bij kijken, omdat de uitvaart in goede banen geleid moet worden, waarbij u relatief weinig tijd heeft om alles te regelen. Aangezien u daar (hopelijk) weinig ervaring mee heeft, komt er ineens veel op u af.

 

Wilt u alles goed geregeld hebben na een overlijden in Ede en wilt u zeker weten dat u geen belangrijke punten mist, dan schakelt u ons in. Als uitvaartspecialist weten we exact wat er gepland moet worden en hoe we het beste een uitvaartplan op kunnen zetten aan de hand van uw wensen en budget. Bij Weerdenhove kunt u terecht voor een klassieke uitvaart, inclusief de volledige etiquette, jacquets en hoge hoeden, maar ook voor modernere uitvaarten kunt u gewoon bij ons terecht. Uitvaart in spijkerbroek en sneakers? Geen enkel probleem.

 

Wat moet er geregeld worden bij een overlijden in Ede?

Bij een overlijden in Ede moet eerst gezorgd worden voor een akte van overlijden, zodat dit gemeld kan worden bij de overheid. Vervolgens wordt er gekeken of er een uitvaartverzekering is en hoe het zit met de erfenis. Ook is het verstandig om te kijken of de overledene een levensverzekering had én moeten de lopende verzekeringen en abonnementen op een rijtje gezet worden, omdat deze later beëindigd moeten worden. Daarna is het tijd om de uitvaart te regelen, omdat de overledene binnen een aantal dagen ter aarde besteld moet zijn, of gecremeerd moet zijn.

 

Na de uitvaart is het tijd om te denken aan dingen zoals bankzaken en belastingen. Ook moeten lopende inkomsten en uitgaven verwerkt worden. Doorgaans wordt hier één verantwoordelijke voor aangesteld, die taken kan verdelen onder de mensen die kunnen helpen.

 

Een overlijden in Ede: hoe zit het met de uitvaart?

Bij een overlijden in Ede wordt vaak eerst gekeken of de overledene zelf wensen heeft laten weten met betrekking tot de uitvaart. Is dit het geval, dan worden de wensen (indien mogelijk) altijd op de voorgrond gezet. Is het een plotseling overlijden in Ede, dan wordt dit lastiger. In dat geval worden de wensen van de nabestaanden gebruikt om een uitvaartplan op te stellen. Vaak zijn de wensen in lijn met hoe de overledene geleefd heeft of wat hij of zij gewild zou hebben.

Dit kan betekenen dat er gekozen wordt voor een klassieke uitvaart, waarbij alle gasten in het zwart moeten komen en er klassieke begrafenismuziek gespeeld wordt. Zou de overledene juist gewild hebben dat de uitvaart luchtiger zou zijn, dan kunt u ook kiezen voor een modernere insteek. Bijvoorbeeld met de lievelingsmuziek van de overledene zelf of met vrijere kledingvoorschriften. Ongeacht wat u kiest of hoe de uitvaart eruit moet komen te zien, kunnen wij u altijd helpen. Wij hebben de ervaring en kennis om direct een uitvaart op maat samen te stellen na een overlijden in Ede.

 

Zijn er meerdere jongere kinderen aanwezig bij de uitvaart en wilt u hier speciale aandacht voor maken? Laat ons dit dan van tevoren weten; wij hebben bijzonder veel ervaring met kinderen die tijdens een uitvaart nog eenmaal afscheid kunnen nemen van een (groot)ouder.

 

Kiest u ook voor Weerdenhove?

Wilt u een specialist inschakelen na een overlijden in Ede, neemt u dan eerst eens contact op met Weerdenhove. Wij zijn uw lokale uitvaartondernemer met brede kennis en ervaring op het gebied van uitvaarten. Wij staan klaar om het u makkelijker te maken én om ervoor te zorgen dat het een uitvaart wordt waar iedere aanwezige met een tevreden gevoel op terug kan kijken.